Mirtos Travel – Mirtos Hiking Village Wandelweek, 16 – 23 april 2019

WANDELEN IN GEUREN EN KLEUREN

Na het succes van vorig jaar april, organiseren wij ook in 2019 een wandelweek.
Angela Sturmayr is opnieuw onze gecertificeerde gids. Zij brengt haar wandelgasten naar onbekende plekken en zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zij put uit een enorme kennis van de natuur en de cultuur op Kreta. En wat prettig is, zij spreekt goed Nederlands.

April is de mooiste maand om in de natuur rond te lopen. Het is volop genieten van voorjaarsbloemen en -planten, waarvan sommige alleen op Kreta voorkomen. Echt Kreta in geuren in kleuren.
Het eiland kent vele gezichten. Van schilderachtige dorpjes en indrukwekkende vergezichten tot bijzondere rotspartijen.
Naast een diversiteit aan wandelingen, maak je ook kennis met enkele bijzondere mensen. Zij weten van alles over bijvoorbeeld de originele voeding op het eiland en de kwaliteit van de Kretense olijfolie. Mensen met een passie.
Hoe ziet het programma eruit?

Dinsdag, 16 april

Aankomst en Transfer van Heraklion naar Mirtos
Welkomstdrankje en informatiebijeenkomst met Angela (afhankelijk van de aankomsttijd, anders is de informatiebijeenkomst op dag 2 na het ontbijt)

Gezamenlijk avondeten in Mirtos

Woensdag, 17 april

We rijden langs de zuidkust naar het bergdorp Pefki. Daar begint onze wandeling door de kleine, maar indrukwekkende Pefki-kloof. Over een oud pad gaan we weer omhoog en keren terug naar ons beginpunt. Daar wacht ons een uitgebreide lunch in de plaatselijke taverna.

10km / 3 ½ uur / 300m hoogteverschil

vrije avond

Donderdag, 18 april

Vanaf Kavousi, een mooi dorp aan de noordkust, wandelen we op een oud ezelspad naar een oeroude olijfboom. Onderweg proeven we samen met Morgane, een jonge franse mevrouw, verschillende soorten olijfolie en leren de kwaliteit van goede en minder goede olie herkennen.

8 km / 3 uren / 300 m hoogteverschil

Gezamenlijke avondmaaltijd in een taverna in Mirtos

Vrijdag, 19 april

We rijden langs de noordkust naar het bekende bergdorp Kritsa. Midden in het dorp bevindt zich een speciaal museum. Een Kretenzer heeft jaren gewerkt om het op te bouwen en in te richten. Wat betreft plantkunde, geschiedenis en geologie is Giorgos een wandelende encyclopedie. Hierna rijden we naar het hoger gelegen Katharo-plateau voor een aangename wandeling. We doorkruisen de vlakte op zoek naar voorjaarsbloemen en we besluiten deze bijzondere tour met een late lunch.

duur van de wandeling: ca. 2 uren / bijna geen hoogteverschil

vrije avond

Zaterdag, 20 april

Vrije dag – Met het wandelboekje ‘Discover Mirtos…on foot’ kunnen de heel aktieve deelnemers op eigen gelegenheid wandelen. Wel is er een gezamenlijke avondmaaltijd.

Zondag, 20 april

We rijden naar het bergdorp Agios Jiannis oostelijk van Ierapetra en lopen op een onverharde weg tussen de bergen naar Kato Chorio. Prachtige vergezichten laten ons beide kanten van het eiland zien. Maar ook het grote kassengebied bij Ierapetra. Na de wandeling rijden we naar het centrum van dit gebied en daar wacht ons een bijzondere verrassing. Meer verraden we nog niet, een lekkere late lunch is gegarandeerd.

8 km / 2 – 2 ½ uren / 250 m hoogteverschil

Vrije avond

Maandag, 22 april

Anatoli, een heel mooi dorp boven Mirtos is een paradijs voor bloemenliefhebbers in het voorjaar. We wandelen naar een kleine top met geweldig uitzicht richting noord- en zuidkust en verder door een bijzonder landschap met speciale rotsformaties.

9 km / 3 uren / 300 m hoogteverschil

‘s Avonds genieten we van een gezamenlijk afscheidsdiner.

Dinsdag, 23 april

Vertrek of verlenging

Ja, ik ga mee wandelen!

Hier zijn mijn gegevens:

 

Ik wil graag een enkele kamer (€70 extra)

Extra info

Eet je vegetarisch, ben je allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen, of zijn er andere bijzonderheden? Laat het ons weten in het veld hieronder. Wij maken het je graag naar de zin!

De prijs voor de reis is € 685,- Minimum aantal deelnemers 4 personen, maximum 12 personen.

Inclusief:

  • Accommodatie in Villa Mertiza
  • Half pension (ontbijt en uitgebreide lunch of avondeten, drankjes voor eigen rekening)
  • Nederlandstalige gids voor alle activiteiten
  • Olijfolie proeverij
  • Bezoek aan een museum voor planten en kruiden
  • Wandelboekje in het Nederlands van Mirtos
  • Transfer van de luchthaven en terug
  • Transfer naar de wandelingen en terug

Exclusief:

  • Vlucht
  • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

Door weersomstandigheden kan het programma veranderd worden. Veiligheid voor alles!

Enkele kamer toeslag: € 70,-

opbouw en onderhoud Cyber Shrimp © auteursrechten januari, 2020  Mirtos Travel