0030 6932735224 / 0030 28420-51208 emilio@mertiza.com

Mirtos Travel Singlereis 7 – 14 juli 2019

Het begin van de zomervakantie en toch is er ruimte genoeg

In 2019 bieden wij een georganiseerde vakantie aan voor alleengaanden. Een pracht vakantie, waarin je gewoon jezelf kunt zijn. Je kunt er op sommige momenten alleen op uit gaan en er zijn momenten dat je samen optrekt.

Wij hebben een programma samengesteld, waarbij je een deel van Kreta ontdekt, dat wat minder bekend is, maar zo de moeite waard. Boeiend en leuk om samen te doen. Voor sommige excursies kun je je opgeven en een paar andere zijn bij de prijs inbegrepen.

Je vakantie vindt plaats in Mirtos, een kleinschalig dorpje aan de zuidkust van Kreta. Je kunt er luieren op het strand, maar ook actief zijn. Wandelend de omgeving verkennen, of een dag een fiets meenemen. Kuieren op de boulevard, winkeltjes kijken of een terrasje pikken. Mirtos leent zich er prima voor.

Wij ontvangen je graag in Villa Mertiza. Door gasten gewaardeerd met een Zoover Gold 9.4. Ook kleinschalig. De onderkomens liggen rondom een tuin met een prettig terras, waar je andere vakantiegangers zult tegenkomen, maar je kunt je ook lekker terugtrekken in je studio. Mertiza heeft comfortabele bedden.

Het team van Villa Mertiza staat bekend om zijn service en persoonlijke aandacht, waar nodig.

Wij halen je op van de luchthaven van Heraklion en brengen je natuurlijk ook weer veilig terug. Die week ben je volop onze gast, samen met de andere deelnemers aan de reis.

7 – 14 juli. Mirtos is klaarwakker. De temperaturen bereiken zomerse waarden. De vakanties zijn begonnen, maar in deze periode is er overal plaats genoeg. Her en der hoor je origineel Griekse live muziek vanaf een terras. Dat geeft Mirtos een typisch Kretenzische, Griekse sfeer.

Zondag, 7 juli

Aankomst op Heraklion, transfer naar Villa Mertiza en welkomstdrankje in de tuin. ’s Avonds een gezamenlijk diner in één van de restaurants in Mirtos

Maandag, 8 juli

Na het ontbijt wordt in de tuin het programma van de week uitgelegd

Dinsdag, 9 juli

De reis gaat naar de wijnmakers van Lyrarakis. Hun kelder staat in een prachtig heuvelachtig gebied. Het doet bijna Frans of Italiaans aan. Daar beleef je een wijnproeverij, gepresenteerd door een van oorsprong Nederlandse dame, Joke Lyrarakis. Daarna gaan we wat verderop aan de picknick. Kleden op de grond, onder een schaduwrijke boom met een prachtig uitzicht.

Woensdag, 10 juli

Er wordt een excursie aangeboden naar een vrouwenklooster voorbij het dorp Malles. Vrouwenkloosters zijn ver in de minderheid. Daarom is het bijzonder om daar te worden rondgeleid.
Daarna zijn we te gast in het bijzondere kruidenrijk van Stefanos. Hij maakt er onder meer tincturen en crèmes. Zijn tuin ligt in het hooggelegen bergdorp Anatoli. De gastheer vertelt over bloemen en kruiden, die op Kreta voorkomen. Daarvan komen er 2000 soorten alleen op het eiland voor.

Donderdag, 11 juli

Lekker overdag voor jezelf en ’s avonds een gezamenlijke borrel met bijzondere hapjes. Die worden in Griekenland meze genoemd.

Vrijdag, 12 juli

Kalami is een verlaten dorp. Een beetje spooky. Je krijgt er een kleine rondwandeling en hoort, waarom er hooguit nog tien mensen wonen. Daarna wordt er afgedaald naar het kustdorpje Tertsa, waar je heerlijk kunt lunchen, bij de prijs inbegrepen en luieren op een ligbed. Daarna kun je al wandelend langs de prachtige kustweg naar Mirtos. En anders word je per auto teruggebracht.

Zaterdag, 13 juli

’s Avonds is er een gezamenlijk afscheidsdiner in één van de restaurants in Mirtos

Zondag, 14 juli

Transfer naar de luchthaven.

Wil je graag wat langer blijven? Bijboeken is mogelijk. Wij geven je graag een offerte daarvoor.

Ja, ik ga mee!

Hier zijn mijn gegevens:

 

Extra info

Eet je vegetarisch, ben je allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen, of zijn er andere bijzonderheden? Laat het ons weten in het veld hieronder. Wij maken het je graag naar de zin!

De vlucht wordt verzorgd door Corendon Dutch Airlines.

Als je dit arrangement boekt, wordt er een aanbetaling van € 100,- gevraagd. Zeven weken voor aanvang van de reis ontvangen wij graag de rest van het totale bedrag van het arrangement. Een week voor je op reis gaat, ontvang je de tickets per e-mail.

Voor je vlucht heb je een geldig paspoort/geldige ID-kaart nodig. Check dit vroegtijdig.

Van de deelnemers aan het arrangement wordt gevraagd een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Heb je deze niet, dan kunnen wij dat eventueel voor je regelen. Een annuleringsverzekering moet tot zeven dagen na boeking worden geregeld. Heb je vragen daarover? Mail ons dan gerust.

Het gehele arrangement wordt geregeld door Mirtos Travel, een onderdeel van Villa Mertiza. Wijzigingen in vluchttijden zijn mogelijk. Dat ligt buiten de verantwoordelijkheid van Mirtos Travel. Wel word je door Mirtos Travel uiteraard geïnformeerd, als er onverhoopt een wijziging is doorgevoerd.

De arrangementen gaan door met een aantal deelnemers van minimaal 8 en maximaal 12 personen

De kosten van het arrangement bedragen € 929,-

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht inclusief 20 kg ruimbagage en 7 kg handbagage.
  • Transfers Heraklion – Mirtos v.v.
  • Onderkomen in een studio in Villa Mertiza
  • Tussenschoonmaak na 3 of 4 dagen. Wissel van linnengoed
  • 7 x ontbijt
  • 2 x diner, waarbij de drankjes exclusief zijn
  • 1 x dagexcursie met wijnproeverij en picknick, zie dag drie

Niet inbegrepen

  • Excursies Vrouwenklooster/kruidentuin en Kalama/Tertsa. beide € 35,- per persoon
  • Drankjes bij het eten, behalve water
  • Reis- en annuleringsverzekering. Deze zijn verplicht

Vragen:

Stuur ons een mailtje, info@mertiza.com of bel ons op 0030-6932735224

opbouw en onderhoud Cyber Shrimp © auteursrechten februari, 2020  Mirtos Travel